18. jun. 2012

WhoopiesDisse whoopies lavede jeg til min fødselsdag! De blev ikke særligt kønne, men de smagte rigtig godt!

Begynd med at lave cremen: 175 g hvid chokolade
3,5 dl fløde
Og eventuelt forskellig slags krymmel
Sådan gør du: Kog fløden op og tilsæt chokoladen, så den smelter. Tag cremen af varmen og lad den stå koldt i ca. fire timer til den er helt kold – gerne natten over. Pisk den kolde creme med en el-pisker til den er stiv og klar til brug. Kom evt. lidt rød frugtfarve og jordbærsmag i halvdelen af cremen, så du får nogle whoopies med hvid creme og nogle med lyserød.

Det skal du bruge til dejen: 130 g smør
100 g mørk chokolade
200 g sukker
3 æg
2 tsk vaniljesukker
250 g hvedemel
40 g kakao
½ tsk bagepulver
¼ tsk natron
Sådan gør du: * Hak den mørke chokolade og smelt den sammen med smørret ved lav varme.
* Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse, og sigt så mel, kakao, natron og bagepulver i massen og rør det sammen. Til sidst røres det hele sammen med den smeltede chokolade og smør.
* Lad dejen blive helt kold, inden du ved hjælp af en teske fordeler den på bagepapir i små kugler. Det er vigtigt, at kuglerne har nogenlunde samme størrelse. Der er dej til ca. 26 kager.
* Bag kagerne ved 200 grader i ca. 7 minutter. Og lad dem afkøle på en rist.

Når kagerne er kolde, og cremen er klar, kan du begynde at sprøjte creme på halvdelen af kagerne, det bedste resultat opnås ved at bruge en sprøjtepose. Læg nu en kage over cremen på kagerne, så du får en lækker kagesandwich – dine helt egne whoopie pies. Du kan eventuelt drysse lidt krymmel på cremen, så bliver dine whoopies ekstra fine.

- Petrine

Ingen kommentarer:

Send en kommentar